Keresőoptimalizálás

A keresőoptimalizálás egy honlap látogatottságnövelésének a legjobb és legegyszerűbb módja.

Keresőoptimalizálás vagy honlap optimalizálás azt a folyamatsor, melynek a célja, hogy egy adott honlap a lehető legjobb helyezést érje el a népszerűbb keresők találati listáján. Egy meglévő weboldalon ennek érdekében sokszor számtalan módosítást kell végrehajtani amely, magában foglalhatja az oldal szerkezeti felépítésének, programozásának és szöveges tartalmának átalakítását is.

Köztudott, hogy az internet használók nagy része keresőket – ezeken belül is főleg a Google-t – használják egy-egy információ megkeresésére. Ezért nem mindegy, hogy ha valaki a tevékenységi körünkre vagy termékeinkre keres megtalálja-e és ha igen a kereső hányadik oldalán a weboldalunkat. Ebből a szempontból a legértékesebb pozíció a találati lista első oldala, azon belül meg az első három találat.

A keresők bizonyos szempontok alapján rangsorolják az oldalakat, ezért fontos, hogy a honlapunk ezeknek a szempontoknak maximálisan megfelelve épüljön fel. Ennek két fő sarokköve van, az oldal programozás technikai megvalósítása és az oldal szöveges tartalmának megfelelő kialakítása.

A keresőoptimalizálás folyamata

A honlap optimalizálás jóval hosszabb, időigényesebb munkafolyamat, mint mondjuk egy weboldal megtervezése és elkészítése. Nem ritkán több hónap, míg munkánk eredménye eléri a kitűzött célt. Különösen igaz ez, új domain címek esetében. (A domain az a cím, amit a böngésző címsorába kell begépelnünk egy weboldal meglátogatásához. Például.: www.akarmi.hu) A keresők bizonyos időközönként felkeresik honlapját, hogy annak változtatásait, tartalmát letárolják. Az ilyen látogatások után kerül bele az oldal legfrissebb tartalma a találati listákba és ettől függően változik helyezése. Az, hogy a kereső milyen sűrűn látogatja meg oldalát nagyban függ a domain-cím korától vagyis, hogy milyen idős a weboldal. Egy fiatal weboldal esetében akár 2-3 hét is eltelhet két látogatás között, egy régebbi nagyobb weboldalt akár naponta, sőt órák elteltével újra látogathat a kereső.

A munka megkezdésekor honlapját -amennyiben még nincs- regisztrálom a Google Analytics látogatói statisztikai rendszerébe, melyen keresztül Ön figyelemmel kísérheti az oldala folyamatos fejlődését.

Megfelelő kulccszavak a keresőoptimalizálásban

Nem mindegy, hogy milyen kulcsszavakra szeretné a weboldalát jó helyen látni. Hiába jó egy honlap helyezése egy adott kulcsszóra, ha arra senki vagy csak alig keresnek. Tipikus hiba cégvezetők részéről, hogy a keresőbe begépelve cégük nevét elégedetten dőlnek hátra a találati listát látva, holott lehet, hogy abban a hónapban ők voltak az elsők, akik erre kerestek, hiszen az internetezők túlnyomó része nem konkrét cégre keres, hanem tevékenységre, szolgáltatásra vagy termékre.

Segítek az Ön tevékenységi körének legmegfelelőbb kulccszavak kiválasztásában, megvizsgálva, hogy az adott területen mire keresnek a legtöbben az internetezők között.

Egy meglévő-, vagy új honlap optimalizálásának munkaigénye nagyban függ attól, hogy az Ön által (vagy közösen) kiválasztott kulcsszavakban milyen erős verseny folyik, ezért mindig ezeknek ismeretében adok árajánlatot.

A munka elkezdése előtt megvizsgálom, hogy a kérdéses kulccszavakra oldala hol helyezkedik el és az erről összeállított listát megküldöm Önnek. Így folyamatosan figyelemmel kísérheti honlapjának pozíció változását.

Meglévő honlap keresőoptimalizálása

Amennyiben már rendelkezik honlappal és növelni szeretné látogatottságát abban az esetben is bizalommal fordulhat hozzám. Honlapját megvizsgálva egy javaslat csomagot nyújtok át, melyben tételesen felsorolom milyen változtatásokat tartok szükségesnek. Amennyiben igényli ezeket a módosításokat végre is hajtom. Ha a kivitelezést Ön inkább saját programozójára bízná abban az esetben tanácsadóként segítem programozóját a szükséges változtatások végrehajtásában.

A keresőoptimalizálás egy szakma. Ezért…

Fontos, hogy ezt a munkát csak szakemberre bízzuk, mivel léteznek olyan eljárások és fogások a szakmán belül melyeket a keresők szabályzata tilt és büntet. Ha valaki szándékosan vagy ismerethiányból eredendően ilyen megoldásokat alkalmaz honlapunkon, az végeredmény ellentétes lesz a kitűzött céllal, sőt honlapunkat akár ki is tilthatják a keresők egy időre. Ami azt eredményezi, hogy kikerül a találati listákból így leendő ügyfeleink nem találhatnak ránk.

Két csomagot kínálok kedves ügyfeleimnek:

Seo Basic

Alap keresőoptimalizálás, mely során a honlapját megvizsgálom, a szükséges tartalmi és technikai módosításokat elvégzem. A szolgáltatásnak egyszeri díja van, havidíj nincs. Az összeg az adott kulcsszavak erősségének függvényében kerül meghatározásra.

Seo Pro

Honlapján elvégzem a szükséges módosításokat, az eredményeket figyelve folyamatos finomhangolásokat végzek. Honlapját web-katalógusokba regisztrálom, mellyel jelentősen növelhető a keresőoptimalizálás hatékonysága. Az optimalizálás költsége két összegből tevődik össze. Az egyik egy havidíjból, mely az optimalizálás időtartalma alatt fizetendő és egy sikerdíjból melyet abban az esetben kell fizetni, ha oldala a találati lista első 10 illetve 1-5 találatának valamelyikébe, kerül az adott kulcsszavakra.

Kérje tájékoztató árajánlatomat kötelezettségek nélkül az ajánlatkérő kitöltésével!